Genoeg piemels en tieten op één dag!

Als ik eraan terug denk krijg ik zo’n raar gevoel in mijn onderbuik, zo’n zenuwachtig gevoel. Want wat was ik toch ZENUWACHTIG om voor het EERST in mijn leven NAAKT naar de SAUNA te gaan. Maar goed voor alles moet eens de eerste keer zijn.

Twee weken geleden was het zo ver, samen met een vriendin ging ik een dagje naar De Zwaluwhoeve. Ik was nog nooit in een wellness center geweest. Het leek mij heerlijk om naar de sauna te gaan, om te relaxen in een kruidenbad of om buiten in een jacuzzi te zitten, maar het idee dat daar nog veel meer mensen zouden zijn en het idee dat die mensen ook naakt waren, dat vond ik een beetje een aparte gedachte. Waarom?! Omdat ik iemand ben die gelijk alles visualiseer, voordat ik een stap binnen had gezet zag ik al allerlei mensen naakt voor mij. En serieus daar werd ik nou niet echt vrolijk van.

Dus daar gingen we dan, ik denk dat ik voor 25% ontspannen was en die overige 75% scheet ik hem in mijn broek. Eenmaal binnen dacht ik oké knop om. Iedereen is naakt Aniek, dat is normaal, niks geks. Dus daar ging ik dan. Ik denk dat ik nog nooit zo snel mijn kleren uit heb gedaan om vervolgens heel snel een handdoek om te slaan en daarover mijn badjas. Zo dacht ik, de eerste stap is gezet. Gelukkig was mijn vriendinnetje ervaren en die stelde me lekker op me gemak. Eerst hebben wij een rondje gelopen om te zien wat er allemaal was en kon ik een beetje wennen. Ik moet wel eerlijk bekennen, het ziet er allemaal super mooi uit. Vooral die tuin, echt groot en genoeg relax mogelijkheden.

Wij wilden als eerste in een stoombad. Ik wist niet zo goed wat mij te wachten stond dus ik deed hetzelfde als m’n vriendin. Badjas ophangen, handdoek af (oh god, wat voelde ik mezelf kwetsbaar), en hup hup het stoombad in. IK ZAG NIKS. Ik zag niet waar ik moest zitten en toen ik zoveel mensen hoorde en m’n vriendinnetje zei dat het wel heel erg druk was. Ben ik heel snel de ruimte uit gelopen. Ik was veelste bang dat ik per ongeluk op een naakt iemand ging zitten. No way.
Dan maar eerst in een infrarood sauna… Nou goed ik ga allemaal niet te veel in details. Maar weet je, ik kon niet zo goed aan het idee wennen. Waar ik het meeste moeite mee had, was het volgende. Zodra je een kruidenbad, zwembad of jacuzzi in ging. Moest je van een trapje af. Wat betekende dat iedereen je echt goed kon bekijken, nee sorry dat vond ik echt niet zo fijn. En toen ik merkte dat er een oudere man achter mij liep, dacht ik hmm die mag wel even voor voordat hij mij van onder kon bekijken. Ja mensen die het allemaal normaal vinden, om naar de sauna te gaan die vinden mij nu een aansteller. Maar ik kan er gewoon niks aan doen, ik vind het idee zo raar en vooral nu ik er zo op terug denk, vind ik het HELEMAAL GEK. Die man die ik dus voor liet gaan, die liep het trapje op en nou goed wat ik zag, had ik liever niet willen zien want ik zag alles bengelen. Mensen zeggen altijd van nou in de sauna kijk je niet naar elkaars geslachtsdelen. Nou amahoela, dat doet iedereen wel. Eerst probeerde ik dat niet te doen en keek ik maar naar de haren van iemand, maar je kan er soms gewoon niet omheen.

Nee weet je, het is echt wel lekker en je komt echt tot rust. Alleen voor herhaling vatbaar, ik weet het niet? Ik vond die naaktheid maar niks. Wel heb ik een super super leuke dag gehad met m’n vriendinnetje en wat hebben wij gelachen. Maar zoveel piemels en tieten had ik nog nooit op één dag gezien!

Advertenties

2 thoughts on “Genoeg piemels en tieten op één dag!

  1. Ik bezoek wel eens vaker een saunaatje in de winter. Heerlijk ontspannend, zoals je zelf stelt. Als het mag een troost wezen: de tweede keer is het veel minder griezelig !
    Zeker als je voor 75% in je broek schijt, is het minder werk nadien als je er geen draagt :-).
    Je hebt een zeer gevatte schrijfstijl, ben ik jaloers op !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s