Moving to….

Soms moet je gewoon beslissingen nemen in je leven. Een beslissing die niet gelijk je hele leven veranderd, of juist een beslissing die dat juist wel doet. Spannend maar waar, deze beslissing zal mijn leven veranderen.

Eigenlijk heeft deze gedachte altijd al wel in mijn hoofd gezeten, verhuizen naar het buitenland. Ik had niet zo zeer de behoefte om in het buitenland een stage of studie te volgen. Maar wonen in het buitenland als ik later ”groot en wijs” ben, die droom is er altijd al wel geweest. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik tijdens de terugreis van het eiland Corsica in de auto een geweldige gedachte had. Ik was ontwerpster van bruidsjurken en werkte voornamelijk in Frankrijk, maar ik woonde nog in Nederland. Wat betekende dat ik heen en weer reisde met mijn autootje  Om niet helemaal weer in die gedachten te verdrinken, wil ik alleen nog even zeggen dat die gedachte geweldig was en mij de hele reis terug naar huis heeft geboeid.

Toen ik in New York was twee jaar geleden, zag ik mezelf al helemaal daar wonen en werken samen met Wouter. Een appartement net als in Sex And The City, naja niet alleen het appartement eigenlijk gewoon heel hun levensstijl. Ik zag het al helemaal voor me…. En ook die gedachte heeft mij een hele lange tijd geboeid, misschien soms nog wel eigenlijk.

Wat is dat toch, waarom wil ik zo graag naar het buitenland. Nederland is toch ook mooi, leuk, gezellig en een goed land. Er knaagt iets in me dat ik een uitdaging wil, iets waarvan ik niet weet wat er gaat gebeuren. Nieuwe culturen, gewoontes, talen, mensen ontdekken en ontmoeten, het lijkt mij zo spannend.

Al heel mijn leven kom ik bijna elk jaar in Frankrijk, een land waar ik zeker verliefd op ben. Ik ben niet zo’n type die zegt: ”Frankrijk is een mooi land, jammer dat de Fransen er wonen”, ik vind dat een rare uitspraak. Maar goed, dat vind ik en wat iemand anders vind moet hij of zij maar lekker vinden. Mijn lievelingsstad is met stipt op nummer één, Parijs. Geweldig die sfeer die daar hangt, de authentieke panden, de mensen, de stijlen en veel is zo romantisch. Iets wat goed bij mij past aangezien ik hopeloos romantisch ben. Maar naast Parijs heb ik nog een lievelings-gebied in Frankrijk en dat is de mooie Cote d’Azur. Een prachtige streek met een van mijn favoriete steden daar, Cannes. Ik kan niet wachten om daar de Fransen-markten weer af te struinen, cappuccino’s te drinken op een zonnige terras, heerlijk genieten van de zon, zee en het strand. Wat een gedachte, wat een heerlijkheid.

Maar nu to-the-point, de beslissing waar ik het over had. Wij hebben besloten om naar Parijs te verhuizen. Niet voor altijd, maar gewoon voor een tijdje. Even wat anders. Een andere plek om te wonen, andere taal, gewoontes enz.

7be33a01e9f5bfc8bcb4280dca20e79c

Het idee komt vooral van mij af, ik wil zo graag de sfeer van dichtbij meemaken die daar hangt. Ontzettend graag Frans leren en wees nou eerlijk je leert dat toch het beste als je tussen de lokalen mensen woont!?
Op internet vindt je veel appartementen die tijdelijk worden verhuurd, zo vonden wij een appartement in dit gebouw. Echt precies wat wij zochten en ook nog midden in het centrum van Parijs. Zo’n 15 minuten van de champs elysees af. Geweldig toch!

363887aabe7d4faee95c579591cf5e9c

Wat goed uitkomt is dat het pas in de verhuur komt over twee jaar, wat prima is aangezien ik nog even moet afstuderen hier in Nederland. Als het goed is gebeurd dit over ruim een jaar. Wat inhoud dat ik ook nog ruim een jaar heb om even hard te werken en om centjes te sparen voor in Paris.
Wat ik daar ga doen voor werk, moet ik nog even uitzoeken. Omdat ik (nog) niet de taal spreek, zou het fijn zijn als ik voor een internationaal bedrijf kan gaan werken waar engels wordt gesproken. Ik hoop iets met (online) marketing, PR of misschien toch wel iets met ”schrijven”. Het zal vast even moeilijk worden, maar ik weet zeker dat dit goed gaat komen aangezien ik graag  kansen en mogelijkheden zie in plaats van beperkingen en moeilijk gedoe.

Het idee dat ik daar ga wonen, maakt mij zo gelukkig. De heerlijkste macarons eten met een heerlijk kopje koffie, ik weet het zeker mijn dagen kunnen daar niet stuk. Natuurlijk zal ik de mensen in Nederland missen of misschien ook wel echt Nederland om Nederland. Maar goed in een paar uurtjes ben ik zo weer terug in Nederland om al mijn dierbaren te knuffelen.

43779a75aa51843cd5ae677f9b3ec6af

Wat ik ook zeker weet is dat onze familie &  goede vrienden in Nederland zeker langs zullen komen om ons weer te zien maar ook zeker om Parijs weer eens te ontmoeten. Heerlijk picknicken in een van de vele mooie! parken van Parijs, met heerlijke wijntjes. Jeetje wat een mooie en heerlijke gedachte. Omdat ik heel graag aan yoga doe, ben ik van plan om dat daar ook zeker te gaan doen. Op internet zag ik een yogastudio met uitzicht op de Eiffeltoren!! Hoe cool! Op de site zag ik al wel dat er een wachtlijst was van ruim een jaar, daarom heb ik mijzelf alvast maar opgegeven, zodat ik gelijk heerlijke ”zen” momentjes heb in Parijs.

b61cac173d0be4dca0c33cf6eb396ca1 (1)

In mei dit jaar zullen wij alvast een kijkje gaan nemen in het appartement en omgeving. Ik kan niet wachten!

”Zachtjes tikt de regen tegen het raam, doordat het raam open staat hoor je goed dat de wind langs het huis suist, de bomen gaan flink te keren. Ik word er wakker van. Ineens komt het besef, dit verhaal over Parijs was een droom, . Een geweldige droom. Een droom waarvan ik stiekem hoop dat hij uit gaat komen. Van vreugde, geluk en blijdschap wil ik Wouter wakker maken om mijn enthousiaste droom te vertellen. Totdat ik op mijn mobiel kijk en zie dat het 04.15 is, niet echt het juiste tijdstip om dit te vertellen. Gauw ga ik verder slapen en hoop ik dat ik weer terug mijn droom beleef. En hopelijk leef ik ooit ”echt” mijn droom!”

73f79ebfc44044120d25cf036482040c

Afbeeldingen komen van Pinterest.

Advertenties

One thought on “Moving to….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s