Vin sur son chic

Even wat eten en wat drinken in Antwerpen is voor mij heel normaal, aangezien ik er maar een half uurtje vandaan woon. Echt heerlijk vind ik dat, want Antwerpen vind ik een te gekke stad. Je bent altijd ”even weg”, als je daar bent. Wat logisch gezien ook daadwerkelijk is natuurlijk.

Al heel mijn leven kom ik een paar keer per jaar in Antwerpen is het niet voor de binnenstad dan is het voor de bioscoop die daar ook fantastisch is. Maar zeker de laatste paar jaren, kom ik er zeker één keer per maand. En vrijdagavond was het weer zo ver. Onverwachts gingen wij met vrienden naar Antwerpen om daar een pizza te eten in één van de vele Italiaanse restaurantjes. Daarna zijn we nog gezellig wat gaan drinken in een andere cafeetje.
Van een studievriendin wist ik dat zij samen met haar lover een weekendje in Antwerpen was, dus een mooie gelegenheid om haar ook weer eens te zien en samen wat te drinken. Van mijn tips die ik haar had gegeven waar ze zeker wat moest gaan eten en drinken had ze gebruik gemaakt, want ze was te vinden in een brasserie die ik zelf ook ontzettend tof vind.

Brasserie Appelmans
Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om hier een drankje te gaan drinken, omdat ik wel hou van het ‘sfeertje’ wat daar hangt. Ten eerste is het echt een heel mooi authentiek pand. De inrichting vind ik geweldig. Een strakke bar waar je aan kunt staan of zitten. Door stenen muren worden er verschillende ruimtes gecreëerd. Er zijn genoeg tafeltjes waar je aan kunt eten of wat kunt drinken. Of je nou een tafeltje zoekt voor vier personen of meer, of juist gewoon een tafeltje voor twee, het kan allemaal.
Zodra ik een interieur mooi vind, ben ik erg gevoelig en verzin ik wel 1000 redenen om daar even wat te gaan eten of te drinken. Natuurlijk hoop ik dan altijd maar dat het eten wel lekker is. Omdat wij in dit geval een drankje gingen doen bij Appelmans, waar wij vaker komen wisten wij wat we kregen. Omdat ik nog terug moest rijden, mocht ik maar één of twee wijntjes drinken. Bij een wijntje vind ik het belangrijk dat het in een mooi glas wordt geschonken. Soms kan je wel eens in een kroeg staan en een glas krijgen waarbij je denkt: ”Dit is het net niet.” Bij Appelmans ben je aan het goede adres, hier worden alle drankjes in een mooi glas geserveerd. Samen met een vriendinnetje genoot ik samen van een wit (droog) wijntje in een ”mooi” glas.
Bij Appelmans wordt er lekker club muziek gedraaid, de muziek staat niet al te hard dus je kan nog gewoon een fatsoenlijk gesprek voeren met anderen. Persoonlijk vind ik Appelmans een bezoekje waard als je in Antwerpen bent!

Pasta Hippo Vino
Yumm, wat kan ik toch genieten van heerlijke pasta’s. Dan ben je bij Pasta Hippo Vino aan het juiste adres. Zoals je nu al wel weet ben ik gevoelig voor ”mooie” interieurs en vind ik het belangrijk in wat voor ruimte ik zit waar ik mijn eten krijg geserveerd. In dit restaurant zit je goed. Dit authentieke pand is al sfeervol van buiten en nodigt je zonder iets te zeggen uit naar binnen. Je loopt bij binnenkomst eerst door een ”wijnbar”, hier kan je gezellig wijnen proeven onder het genot van lekkere borrel-tapashapjes. Als je verder door loopt bevindt je je in het restaurant, je wordt verrast hoe groot het is. Beneden vol? Geen punt, er zijn namelijk drie verdiepingen. Wat zo leuk is aan Antwerpen, de ruimtes zijn niet zo groot maar toch proberen ze er zoveel mogelijk tafeltjes in de ruimte kwijt te kunnen. Wat alleen maar gezelligheid creëert. Dit vindt je trouwens veel terug naarmate je meer naar het ‘zuiden’ gaat van Europa. Pasta Hippo Vino is voor mij echt een aanrader, als je lekker wil eten in een gezellig restaurant! 

Antwerpen

Samen met Daphna & milou in Appelmans. 

Antwerpen behoort echt tot een van mijn favoriete steden waar ik ben geweest. Het heeft toch net iets anders dan steden hier in Nederland. Volgend weekend gaan we met een vriendengroep weer naar Antwerpen om gezellig drankjes te drinken. Kijk er nu al naar uit! En 23 maart bevind ik mezelf ook alweer in Antwerpen voor een ”shop” dagje samen met de ontwerpster van het tassenmerk No-Lie, Leonie. Ook al veel zin in! Happy sunday!

Advertenties

One thought on “Vin sur son chic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s