Nieuw ochtendritueel

De manier waarop je gewekt wordt om aan je dag te gaan beginnen, zegt alles. Het liefst word ik wakker uit mezelf, maar dit kan natuurlijk niet altijd, daarom kan ik mijn wekker ook nog wel accepteren. Maar ga geen geintjes uithalen zoals een deken van mij aftrekken, water op mijn hoofd gooien of mij laten schrikken. Nee ik wil echt rustig wakker worden op mijn eigen tempo.

Zodra ik dan wakker ben geworden, begin ik al met mijn eigen rituelen. Ik neem aan dat iedereen wel zijn of haar eigen rituelen heeft om de dag ”goed” te beginnen. Bij mij gaat dat dus als volgt. Nadat ik ”goedemorgen” tegen mijn vriend heb gezegd, ga ik op mijn telefoon, terwijl ik nog heerlijk warm onder de dekens lig, de belangrijke dingen (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Nu.nl) checken. Misschien een beetje kansloos, maar zo ben ik wel weer even op de hoogte wat er die nacht of ochtend is gebeurd.

Dan sta ik op en loop ik naar beneden om naar de toilet te gaan en zet vervolgens de waterkoker aan. Want ik sla bijna nooit een dag over dat ik niet mijn citroensapje drink. Dan ligt het eraan of ik veel of weinig tijd heb voordat ik weg moet. Bij veel tijd, drink ik heerlijk dat citroendrankje aan de eettafel rustig op. Weinig tijd, dan gaat het drinken mee naar de badkamer zodat ik het kan drinken tijdens het douchen, aankleden en make-upen. Ik zorg er altijd voor dat er 15 minuten tussen het citroendrankje en mijn ontbijt zit. Ontbijt vind ik heel erg belangrijk, zonder kan ik echt niet opstarten. Als ontbijt at ik eerst altijd yoghurt met daarin muesli, twee stukken fruit, Chia zaden en lijnzaden, kaneel, kokos, honing en noten. Echt een heerlijk ontbijt. Maar ik wissel het nu af met een bord vol vers fruit, ook echt heerlijk en het geeft echt een verzadigd gevoel. Maar ik heb een nieuw ritueel die ik al twee weken dagelijks herhaal. Voordat ik met mijn ”echte ontbijt” begin, neem ik een groentesap.  Het is lekker en je krijgt zoveel vitamines binnen en dat doet mij echt goed. En om nou te voorkomen dat je elke dag je sapcentrifuge moet gebruiken, want dat schoonmaken is ook geen pretje, zorg ik ervoor dat ik op een ochtend of middag meerdere porties maak. Deze vries ik dan in en voordat ik ’s avonds naar bed ga haal ik er een bakje uit en is de sap de andere ochtend klaar voor gebruik. Met dit ontbijt citroensap, groentesap  yoghurt of fruit heb ik echt genoeg gegeten tot aan de lunch. Bon appetit en geniet van je dag!

931bc2b7be1706d1907cf699266d3d63

Herkennen jullie dit? Wat is jullie ochtendritueel? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s